Boek

Blauwe Bergen & Zilveren Lepels
verhalen van een fietsreiziger

‘Blauwe bergen & zilveren lepels’, mijn boek met fietsverhalen is uit!.
Het boek bevat impressies en fragmenten uit de vele fietsreizen die ik samen met Henk maakte, in en buiten Europa.
Onze liefde voor fietsvakanties kreeg een enorme impuls toen we eind 1993 ons huis verkochten, onze banen opzegden en fietsend de wereld gingen verkennen. De reis duurde twee jaar. Het smaakte naar meer. Sinds die tijd maken we ieder jaar een of meerdere kortere fietsreizen, soms dicht bij huis, soms ver weg. Uitgestrekte, lege, ruige, bergachtige gebieden blijven trekken, evenals primitief kamperen en het kennismaken met ongewone culturen en gewone mensen.

Schrijven is een andere hobby. Tijdens onze reizen houd ik een ik dagboek of weblog bij. En nu, zoveel jaren en fietsreizen later, blijken die dagboeken een inspiratiebron voor een verhalenboek. In het boek staat de ene keer een dag, een route of ontmoeting centraal, de andere keer een bijzondere belevenis of een persoonlijke ontboezeming. De omstandigheden, de grillen van de natuur, de sfeer en de inkijkjes in andermans leven van alledag kleuren onze tochten, en laten je de fascinerende wereld van een kwetsbare fietsreiziger ervaren.

In 25 verhalen neem ik je mee van Australië tot Indonesië, China en Tibet, van Engeland tot Duitsland en Italië, en van Zuid-Afrika tot Canada en de Verenigde Staten. Enkele tientallen foto’s maken het geheel compleet.

Elli de Rijk

Sinds eind 2020 zijn alle hoofdstukken uit het boek ook te lezen via:http://wp.elliderijk.nl/boek-blauwe-bergen-zl

boek2